KOLAY SU BÖREĞİ
MALZEMELER
6 Adet Yufka
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 su bardağı soda
4 yumurta
6 adet baklavalık hazır yufka
İÇ HARCI İÇİN
500 gr beyaz peynir
maydanoz
YAPILIŞI
Süt,su,soda,sıvı yağ ve yumurtaları iyice çırparak bir sos hazırlıyoruz.
tepsiye ilk önce 3 tane baklavalık yufka seriyoruz. sonra diğer yufkaları elimizle parçalayarak önce sosa batırıp sonra tepsiye seriyoruz. istediğimiz katlarda araya peynir ve maydanozlu harcı koyup aynı şekilde tüm yufkalar bitene kadar kat kat devam ediyoruz.en üst kata yine 3 tane baklavalık yufka serip böreğimizi kesiyoruz ve kalan sosuda üzerine döküp yarım saat dinlendiriyoruz. son olarakta tabiki 180 derecede 30-40 dakika altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
NOT: Baklavalık yufka illaki şart değil olmasada olur. Fakat böreğinizin hem çıtır çıtır olmasını hemde güzel kızarmasını istiyosanız kullanmanızı tavsiye derim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder