10 Aralık 2015 Perşembe

Donut

MALZEMELER

MALZEME LİSTESİ:

4,5 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3 yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
su

DOLGUSU İÇİN:

şeftali marmelatı

ÜZERİ İÇİN:

bitter çikolata
sütlü çikolata
beyaz çikolata
renkli şekerler

KIZARTMAK İÇİN:

sıvıyağ



YAPILIŞI

Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını açarak mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yumurtaları kırıyoruz. Sıvıyağı ve sütü döküyoruz. Tuzu ve şekeri de unun üzerine serpiyoruz. Ortaya az da su koyuyoruz ve mayayı elimizle eritiyoruz.

Ortadaki sıvıları karıştırdıktan sonra kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru biraz unla toparlıyoruz. Tepsiye bol un serpiyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Un serptiğimiz tepsiye hamur bezelerini diziyoruz, üstlerine de un serpiyoruz. Üzerini streç filmle kapatıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. 1 saat mayalanan hamurların ortasına krem şanti torbasının ucuna takılan duy ile bastırıyoruz ve içinde çevirip oynatarak halka şekline getiriyoruz. Bazılarını da bütün olarak bırakıyoruz. Isınmış sıvıyağda hamurları kızartıyoruz. Kızarttığımız hamurları kağıt havlu koyduğumuz tabağa alıyoruz. Çikolata sosu için, çikolataları bir cam kaseye alıyoruz. Ocak üzerinde kaynayan çaydanlık ya da başka bir su üzerine kaseyle oturtuyoruz. Ben mari usulü eritiyoruz. Kızarttığımız donutları çikolatalı sosa batırıyoruz. İçi delik olmayan donutların içine marmelat sıkıyoruz, üstlerini çikolataya batırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Üstüne şeker süslemeleri serptikten sonra servis ediyoruz.




Hiç yorum yok: