MALZEMELER
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz fındık
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı tepeleme un
ÜZERİ İÇİN:
1 paket köpürtülmüş krem şanti
hindistan cevizi
YAPILIŞI
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağı ve sütü dökerek tekrar çırpıyoruz. Toz fındığı, kabartma tozunu, vanilyayı ve 2 çorba kaşığı tepeleme unu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Harcımızı iki karıştırma kabına eşit olarak ayırıyoruz. Bir tanesine kakaoyu ve 1 çorba kaşığı tepeleme unu koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz.
Diğerine de 2 çorba kaşığı daha tepeleme un koyup karıştırıyoruz. Yuvarlak, kelepçeli kek kalıbını yağlıyoruz. Bir kepçe sade kek harcı döküyoruz. Tam ortasına bir kepçe kakaolu kek harcı döküyoruz. Bu şekilde harçlar bitene kadar bir kepçe sade, bir kepçe kakaolu harç koymaya devam ediyoruz. İki farklı harç için iki farklı kepçe kullanmaya özen gösteriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz. Kek kabarınca 20 dakika da içini çekmesi için 160 derecede pişirmeye devam ediyoruz. Kek pişince fırından alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca keki kalıbından çıkarıyoruz ve enlemesine ikiye kesiyoruz. Arasına krem şantiyi spatula yardımıyla sürüyoruz. Hindistan cevizi serpiyoruz, kekin üzerini kapatıyoruz. Pastanın üzerine de krem şanti sürüyoruz. Üzerine de hindistan cevizi serperek ve servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder